Recepten
 

Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal

Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g volkorenpasta
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 2 grote uien
  • boter of margarine
  • 300 g waterkers (Platsbeekdal), gewassen
  • 1,5 groentebouillonblokje (van 10 g)
  • 7-8 eetl zachte mascarpone
  • ± 300 g gemengde sla, met daslook
  • 40 g walnoten
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 eetl azijn, met walnootaroma
  • 2 eetl honing, vloeibaar
  • zout
  • peper, versgemalen gemengd

Bereidingswijze

Slablaadjes wassen en laten drogen. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, honing, zout en peper in de slakom.

Hak de walnoten in kleine stukjes en bewaar ze in een klein bakje.

Zet een pan met water op om de pasta te koken, kijk op de verpakking naar de bereidingswijze.

Paddenstoelen en uien schoonmaken en klein snijden. In een koekenpan met boter of margarine zachtjes laten smoren.

Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paddenstoelen steeds om. Laat ze smoren op een laag vuur.

Waterkers wassen/schoonmaken (houd 4 takjes waterkers apart om te garneren) en in een grote pan (doorsnede 20 cm) met een heel klein beetje water en de bouillonblokjes laten koken. Als de waterkers geslonken is, het geheel met een staafmixer pureren.

Voeg de mascarpone en nog een beetje zout en versgemalen peper toe. Houd de waterkerssaus warm.

Laat de saus even door koken, mocht de saus te dun zijn. Als er saus over is, melk/water en zout toevoegen en als soep eten.

Giet de pasta af, en bewaar de pasta in dezelfde pan.

Doe de slablaadjes in de slakom en meng ze met de dressing. Strooi de walnoten bovenop de salade.

Doe eerst de pasta op het bord, dan de paddenstoelen en dan de waterkerssaus eroverheen.

Bovenop een takje waterkers, en smullen maar!

Recept: Kara Petit, Nuth

print recept