Recepten
 

Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto

Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto

 

Ingrediënten

  • 8 eetlepels gepelde beukennootjes
  • 4 handen verse brandneteltoppen of verse bladspinazie
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 handje verse geraspte oude Remeker kaas (’t Schuurtje) of Parmezaanse kaas
  • peper en zout naar smaak 
  • flinke scheut olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • groenten van het seizoen (’t Schuurtje/Veluwse aspergeboerderij)
  • penne (pasta) 400 gram

Rooster de beukennootjes in een droge pan. Na een aantal minuten zijn ze lichtbruin en klaar. Na het roosteren wrijf je tussen je handen heel makkelijk de bruine vliesje er af!

Doe de beukennootjes samen met de brandnetelblaadjes of spinazie, geraspte oude Remeker kaas, geperste knoflook, peper en zout, olijfolie en citroensap in een keukenmachine. Of wanneer je een staafmixer gebruikt in een diepe kom.
Mix tot de structuur van de beukennootjes-pesto naar wens is en proef even of hij op smaak is! Voeg eventueel nog wat extra citroensap, peper en zout toe.

Kook de pasta tot hij beetgaar is, wok de seizoensgroenten en serveer samen met een klodder pesto erop.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen