Recepten
 

Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes

Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes

 
  • paar handen vol paardenbloembladeren
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 150 gram Sallandse spekjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • paar sprieten das- of bieslook
  • peper en zout

Was en droog een portie paardenbloembladeren en scheur ze in stukjes. Maak een dressing door mosterd, peper en zout goed met de azijn te roeren en dan langzaam, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten. Doe er wat gehakte bieslook of daslook en een gehakt teentje knoflook door en eventueel een snufje suiker.

Bak intussen de spekjes of, voor vleeslozen, croutons (goed knapperig) van in stukjes gesneden oud brood. Meng vlak voor het opdienen de dressing door de paardenbloembladeren en strooi de spekjes of croutons over de salade.

Je kunt het paardenbloemblad - als je het te uitgesproken vindt - ook mengen met andere al dan niet wilde slasoorten.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen