
Recepten
Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes

Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- paar handen vol paardenbloembladeren
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1/2 theelepel mosterd
- 150 gram Sallandse spekjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- paar sprieten das- of bieslook
- peper en zout
Was en droog een portie paardenbloembladeren en scheur ze in stukjes. Maak een dressing door mosterd, peper en zout goed met de azijn te roeren en dan langzaam, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten. Doe er wat gehakte bieslook of daslook en een gehakt teentje knoflook door en eventueel een snufje suiker.
Bak intussen de spekjes of, voor vleeslozen, croutons (goed knapperig) van in stukjes gesneden oud brood. Meng vlak voor het opdienen de dressing door de paardenbloembladeren en strooi de spekjes of croutons over de salade.
Je kunt het paardenbloemblad - als je het te uitgesproken vindt - ook mengen met andere al dan niet wilde slasoorten.


Andere recepten
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Veeninger struinsoep
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Wandelroutes
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Specialiteiten uit het Eemland
- Lekker Landschap in Heikant!
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Schutpad-foodwalk
- Doesburgermolen Foodwalk
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Foodwalk Oostkapelle
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Bieslandse Bessenroute

Fietsroutes

Andere recepten
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Veeninger struinsoep
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Verder lezen