
Recepten
Paardenbloemenconfituur met Amsterdamse witte meikaas

Paardenbloemenconfituur met Amsterdamse witte meikaas
- 250 gram paardenbloemen (zonder steel)
- 1 biologische sinaasappel
- 2 biologische citroenen
- 500 gram geleisuiker
- 1/2 liter water
Pluk 250 gram paardenbloemhoofdjes en verwerk ze onmiddellijk: verwijder het groene deel van de bloemetjes.
Rasp de schil van een halve biologische sinaasappel en van de citroenen (zonder het wit). Pers sinaasappel en citroenen uit.
Doe sap, het raspsel, de paardenbloemen, de geleisuiker en een halve liter water in een pan met dikke bodem. Laat het mengsel vier minuten koken.
Doe het in met soda schoongemaakte jampotten als je het langere tijd wilt bewaren.
Als de confituur niet lang houdbaar hoeft te zijn, kun je minder suiker gebruiken.


Wandelroutes
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Harsloƫr Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Bieslandse Bessenroute
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Schutpad-foodwalk
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Oudenhorster Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen

Fietsroutes