Recepten
 

Paardenbloemenconfituur met Amsterdamse witte meikaas

Paardenbloemenconfituur met Amsterdamse witte meikaas

 
  • 250 gram paardenbloemen (zonder steel)
  • 1 biologische sinaasappel
  • 2 biologische citroenen
  • 500 gram geleisuiker
  • 1/2 liter water

Pluk 250 gram paardenbloemhoofdjes en verwerk ze onmiddellijk: verwijder het groene deel van de bloemetjes.

Rasp de schil van een halve biologische sinaasappel en van de citroenen (zonder het wit). Pers sinaasappel en citroenen uit.

Doe sap, het raspsel, de paardenbloemen, de geleisuiker en een halve liter water in een pan met dikke bodem. Laat het mengsel vier minuten koken.

Doe het in met soda schoongemaakte jampotten als je het langere tijd wilt bewaren.

Als de confituur niet lang houdbaar hoeft te zijn, kun je minder suiker gebruiken.

print recept