Over FOODWALKS
 

Over FOODWALKS

 

Een smaakvol dagje uit? Daar draait het om bij FOODWALKS!

Aan de hand van lekkere recepten en een simpele routebeschrijving kan iedereen in Nederland zelf een maaltijd bij elkaar plukken.

Zo wordt de aloude traditie van zelfgemaakte bramenjam, zomersalades en kastanjetaart weer nieuw leven ingeblazen.

 

Je hoeft trouwens niet alles zelf te plukken. Eén of twee verse ingrediënten is vaak al genoeg. 
Het is altijd verstandig om een goeie veldgids mee te nemen en in geval van twijfel: laten staan! 
De laatste jaren zijn er heel wat publicaties verschenen met betrekking tot wildplukken. Een selectie hiervan vindt op op de site van Lekker Landschap.

Bij de meeste FOODWALKS staat aangegeven in welke winkel of bij welke boerderij je aanvullende ingrediënten kunt kopen. Want het moet leuk blijven. En vooral heel erg lekker!

 

FOODWALKS is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij, met als doel:

Natuurbeleving als dagelijkse kost!

 

Samen met wandelaars, winkeliers, natuurbeschermers, boeren, koks, stadsbewoners, scholen en gemeenten in het hele land worden de komende jaren steeds meer FOODWALKS ontwikkeld. In iedere streek. Voor ieder seizoen.

Als je mee wilt doen … graag!

 

Nationale Postcode Loterij en Lekker Landschap

'Voedsel is een onderwerp dat veel mensen en zeker ook onze deelnemers aanspreekt. Het project Lekker Landschap biedt de kans mens en natuur met elkaar te verbinden. Als Postcode Loterij vinden we dit belangrijk en we steunen dit project dan ook van harte.'

Judith Lingeman

Hoofd Goede Doelen Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt met de helft van haar inkomsten organisaties die zich inzetten voor een groene en rechtvaardige wereld. Zo ontvangt Landschapsbeheer Nederland sinds 1996 jaarlijks een bijdrage van de Postcode Loterij.

Voor het project Lekker Landschap heeft de Postcode Loterij ruim 1,2 miljoen beschikbaar gesteld. Zij vindt het belangrijk dit project te steunen omdat voedsel een onderwerp is dat veel mensen en zeker ook de loterij deelnemers aanspreekt. Het project Lekker Landschap biedt de kans om mensen en de natuur met elkaar te verbinden. De loterij denkt ook dat Landschapsbeheer Nederland met haar 55.000 vrijwilligers een belangrijk netwerk heeft om de talloze lokale voedselinitiatieven op te sporen en lokaal te verbinden.

Wilt u meer informatie over de Nationale Postcode Loterij en haar goede doelen, kijk dan op www.postcodeloterij.nl.