Recepten
 

Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons

Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons

 

Ingrediënten

  • bloempjes van de goudsbloem
  • paar handenvol wilde kruiden als: paardenbloembladeren, herderstasje, waterkers, munt
  • kropsla en lollo rosso
  • bieslook
  • 1 appel
  • hazelnoten
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 150 gram oud brood (bruin)
  • 2 tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • peper en zout
  • eventueel spekreepjes

Bereiding

Was en droog een portie paardenbloembladeren en andere verse wilde kruiden scheur ze in stukjes. Was beide slasoorten, laat uitlekken en snijd in reepjes. 

Maak een dressing door mosterd, peper en zout, citroen goed te roeren en dan langzaam, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten. Doe er wat gehakte bieslook bij, wat kleingesneden appel, een gehakt teentje knoflook en een gesnipperd uitje. 

Meng de verschillende slasoorten met de wilde kruiden en de in blokjes gesneden tomaten. 

Snijd het brood in vierkante blokjes en bak er knapperige croutons van. 

Meng vlak voor het opdienen de dressing door de salade en strooi de fijngehakte hazelnoten en spekjes en/of croutons over de salade.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen