Recepten
 

Omelet met veldzuring

Omelet met veldzuring

 

Lunchgerecht voor 2 personen, 10 minuten bereidingstijd

  • 4 eieren gesplitst in dooier en wit
  • scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente uitje of bosje bieslook
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 gram veldzuringblaadjes

Klop in een kom de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de eidooiers tot een schuimige massa en meng knoflook en lente ui ringetjes (of gehakte bieslook) erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de veldzuring in dunne reepjes.

Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

Verhit in de koekenpan olijfolie en bak de omelet aan de onderkant stevig. Bedek één helft met de reepjes veldzuring en klap de andere eroverheen. Dek de pan af met een deksel en laat de omelet op laag vuur verder stollen. Garneer met blaadjes zuring.

print recept