Nieuws
 

Nog meer plukken in Boxtel

Nog meer plukken in Boxtel

 
23 maart 2015

Plukroute 'Boxtel Eetbaar Oost’ nog aantrekkelijker gemaakt

Van 'rotte appeltjes' van de mispel in de herfst tot zomerframbozen in hartje zomer: van alles zal er straks te plukken en proeven zijn langs de foodwalk Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost. Op zaterdag 14 maart jl werd in het kader van de eerste buurtplantdag door wethouder Van de Wiel in park Liereland de schop in de grond gestoken om de eerste mispel te planten.

In park Liereland zijn in totaal 300 struiken de grond ingegaan die straks allemaal eetbare vruchten op gaan leveren.

Verdeeld over 6 plantvakken zijn mispel, zwarte bes, zomerframboos, herfstframboos, sleedoorn hazelaar, gele kornoelje en appelbes geplant. Elders aan deze Foodwalk werden vlierstruiken en zomerframbozen geplant. Met de aanplant wordt deze FOODWALK nog aantrekkelijker. Het hele jaar door zal de wandelaar kunnen genieten van eetbare kruiden vruchten en zaden.

 

Naast deze locaties aan de Foodwalk zijn er elders in de wijk op een 6-tal plaatsen door buurtbewoners nog 130 stuks struiken en halfstambomen met eetbare vruchten geplant.

De buurtplantdag werd georganiseerd door Eetbaar Boxtel in samenwerking met de gemeente Boxtel en het Brabants Landschap.

 
 
terug naar nieuwsoverzicht »