Recepten
 

Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote

Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote

 

Voorgerecht voor 4 personen

  • 2 handsinaasappels
  • 100 gram jonge slablaadjes gemengd
  • 1 bakje met bolletjes geitenkaas (Klompenhoeve)
  • 1 bakje spruitgroente
  • 6 blaadjes jonge, malse weegbreeblaadjes
  • 3 eetlepels walnotenolie
  • 1 eetlepel honingmosterd
  • zout en peper naar smaak
  • 4 eetlepels duindoorncompote (recept hieronder)

Snijd de sinaasappels dik en haal de sinaasappelpartjes uit de vliezen. Schik de sla en de weegbree op bordjes en garneer met de kaas, de sinaasappelparten en de spruitgroenten.

Klop de walnotenolie, de honingmosterd, de duindoorncompote, het zout en de peper tot een dressing.

Sprenkel op het laatst de dressing over de salade.

Duindoorncompote

  • 200 gram gewassen duindoornbessen
  • rasp en sap van ½ sinaasappel
  • 50 ml water
  • 100 g geleisuiker

Meng de duindoornbessen met de sinaasappelrasp, het sap en het water in een pan. Breng dit mengsel al roerend aan de kook. Laat het tien tot vijftien minuten zacht koken en druk met een pollepel de bessen wat stuk. Doe de geleisuiker erbij en roer goed, zodat de suiker oplost. Breng het mengsel weer aan de kook en laat het nog vier minuten goed doorkoken. Voor het eten laten afkoelen.

print recept