Recepten
 

Mini-footprint wilde pesto uit Heikant

Mini-footprint wilde pesto uit Heikant

 

(ook te bereiden als de stroom uitvalt…).

Je gebruikt enkel het verzamelde zachte groen dat rauw kan gegeten worden, dus verzamelde planten met harde stekelige delen zoals braamblad, brandnetel, engelwortel zaad etc. laat je eruit.

Ingrediënten (hoeveelheden bij benadering; theelepel TL, eetlepel EL):

  • handvol zachte foodwalk-kruiden, bloemetjes en blaadjes (traditioneel wordt basilicum gebruikt), gewassen en fijngehakt
  • lokale walnotenolie (of olijfolie bij gebrek hieraan)
  • 3EL gemalen zeer oude lokale kaas (van de lokale Kaasboerderij in Biervliet)
  • 2EL geplette walnoten en geroosterde zonnebloemzaden
  • 2EL geplette kraailookteentjes (ook in het najaar in eigen streek verzameld)
  • 1TL Atlantisch zeezout – snuf

Bereiding
Ingrediënten één voor één in een vijzel kneuzen, vervolgens mengen, proeven…. , eventueel wat balanceren met de ingrediënten om textuur en smaak naar wens te hebben en dan degusteren met dunne geroosterde sneetjes stokbrood. Verder ook lekker op de boterham, of pasta, of bij salades.

Ongelooflijk lekker fris! 

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen