Recepten
 

Meringues met teunisbloemen

Meringues met teunisbloemen

 

Ingrediënten

  • 8 à 10 teunisbloemen, in stukjes gesneden
  • eiwit van 4 grote eieren
  • 240 gr. kristal- of basterdsuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Doe de eiwitten samen met ongeveer een kwart van de suiker in een grote kom en klop tot zachte wolkenpieken. Voeg ongeveer 3 eetlepels suiker toe en klop weer tot mooie witte wolken.
Spatel als laatste de bloemen en het laatste beetje suiker erdoorheen.

Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en schep het mengsel in acht goed gespreide terpen (ze hebben zo'n 3 cm ruimte tussen elke pluk nodig).
Bak gedurende 45 minuten, of tot de lichtste droog en stevig aanvoelt. Laat afkoelen op het bakpapier.

Pel heel voorzichtig de meringues van het papier; ze zijn kwetsbaar.

Serveer met geklopte slagroom, bramen en frambozen.

Dit recept is met toestemming van de auteur overgenomen uit Het wildplukkookboek van Edwin Florès.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen