Recepten
 

Meidoorngelei

Meidoorngelei

 
  • meidoornbessen
  • citroensap
  • water
  • suiker

Haal de steeltjes van de bessen. Leg ze in een pan met citroensap en water (een flinke bodem water).

Breng aan de kook en laat 25 min. zachtjes koken onder af en toe roeren. Laat de pulp een nacht in een filtreerzak uitlekken. Gooi de pulp weg en weeg het sap.

Voeg voor elke dl sap 75 g suiker toe. Breng langzaam al roerend aan de kook.

Laat doorkoken tot je een stevige massa hebt (proberen op een schoteltje). Giet de gelei in kleine vormpjes - bijvoorbeeld de ijsbakjes uit de koelkast - en laat stijf worden. 

Het resultaat is een zacht smakende gelei die met een mes gesneden kan worden en bij de koffie geserveerd.

Bron: Puur natuur op tafel, Roger Phillips
Vereenvoudigd recept

print recept