Recepten
 

Meidoornbessnoepjes

Meidoornbessnoepjes

 
  • 1 kilo meidoornbessen
  • sap van 1 citroen
  • water
  • 450 gram suiker
  • paar eetlepels gemalen kokos

De gewassen bessen, zonder steeltjes, in een bodempje water met het citroensap opzetten. Ruim drie kartier met deksel op de pan zachtjes laten pruttelen. Af en toe roeren. Dan uit laten lekken in een natgemaakte doek. Per 6 deciliter sap 450 gram suiker toevoegen en ongeveer een uur zachtjes laten pruttelen. Af en toe een druppel op een schoteltje laten afkoelen om te kijken of het al stijf wordt. Zodra dat het geval is de siroop uitgieten in een bakje of schaaltje en laten afkoelen. In kleine vierkante stukjes snijden en door de kokos rollen.

Zelfgemaakte meidoornbesjessnoepjes, een soort Turks fruit, zijn lang te bewaren. Lekker bij de koffie.

print recept