
Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen

Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen
Ingrediënten
In plaats van bramen kun je ook andere soorten fruit gebruiken,
Nodig voor de vulling:
- 250 gr meidoornbessen
- 60 gr bruine suiker
- 300 gr bramen
- citroensap (ongeveer 2 eetl. of naar smaak)
Nodig voor de korst:
- 60 gr bloem
- 30 gr havervlokken
- 60 gr bruine suiker
- 60 gr boter, in blokjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng de meidoornbessen in een pan met een laagje water aan de kook en voeg de helft van de suiker toe. Laat zo’n 25 minuten zachtjes koken, totdat de bessen zacht zijn geworden. Laat het mengsel afkoelen en haal het door een zeef om de pitten eruit te zalen.
Meng in een pan het meidoornbessensap, bramen, de rest van de suiker en citroensap en breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 8 minuten zachtjes koken, tot de bramen zacht geworden zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur, laat enigszins afkoelen en giet het geheel in een ingevette taartvorm of ovenschaal.
Meng in een kom de bloem en havervlokken en voeg daar de boter aan toe. Meng dit goed door elkaar, tot het geheel eruit ziet als fijn broodkruim en voeg dan de suiker toe. Verdeel het mengsel over het fruit in de taartvorm/ovenschaal.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessnoepjes
- Meidoorngelei
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zuid-Limburgse meidoornjam

Wandelroutes
- Uitwaaien in een heerlijke zeedorpenlandschap
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Reuzensmulroute
- Bramen en veel meer uit De Wâlden
- Bier en Bes in het Vechtdal - 2e deel
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Door bos en boomgaard bij Landgoed De Horte
- Specialiteiten van boer en natuur uit de vallei bij Rhenen
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Specialiteiten van boer en natuur van de Laarsenberg bij Rhenen
- Harsloër Foodwalk
- Paradyske Foodwalk
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Plukroute Lelystad
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Oudenhorster Foodwalk
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Foodwalk Vijlen
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Pluk's Hasselbraamroute
- Rondom Boerakker
- Specialiteiten uit het Eemland
- Bieslandse Bessenroute
- Weldadig Landgoed Stroink
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Wildplukwandeling Wieringen
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Schutpad-foodwalk
- Van kastanje tot boom en andersom
- Kruiden en verse vis in IJmuiden

Fietsroutes
- Lekker Landschap rond de Stadsweg in Groningen
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Op de fiets door Bramenland
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Smakelijk bolderen in de Brabantse Kempen
- Rondje Epen-Vijlen op de fiets
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Rondje West-Krimpenerwaard

Andere recepten
- Bieslandse Bessenjam
- Bramen-chocolade-cakejes
- Bramenchutney met schapenkaas van boer Boonzaaijer
- Bramenijs
- Bramenjam
- Bramenjam, halfzoet en pitloos
- Bramenparfait van room uit De Meijerij
- Bramenrum
- Bramensaus zoet en kruidig
- Bramentaart
- Bramentoetje uit Boerakker
- Compote met wilde vruchten uit Groningen
- De Horte appel-meidoornplaatkoek
- Eemlandse vruchtentaart met bramen
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige bramensaus
- Kempisch heidelam met bramen-honingsaus (4 tot 6 personen)
- Koude bramensoep
- Meidoornbessnoepjes
- Meidoorngelei
- Meringues met teunisbloemen
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Roekijs met vlierbessen-bramenjam
- Romig bramenijs uit het Vechtdal
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Vruchtentaart uit Zeewolde
- Zuid-Limburgse meidoornjam

Verder lezen