Recepten
 

Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen

Meidoornbessen-bramencrumble uit Wieringen

 

Ingrediënten

In plaats van bramen kun je ook andere soorten fruit gebruiken,

Nodig voor de vulling: 

  • 250 gr meidoornbessen 
  • 60 gr bruine suiker 
  • 300 gr bramen 
  • citroensap (ongeveer 2 eetl. of naar smaak) 

Nodig voor de korst:

  • 60 gr bloem
  • 30 gr havervlokken
  • 60 gr bruine suiker
  • 60 gr boter, in blokjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng de meidoornbessen in een pan met een laagje water aan de kook en voeg de helft van de suiker toe. Laat zo’n 25 minuten zachtjes koken, totdat de bessen zacht zijn geworden. Laat het mengsel afkoelen en haal het door een zeef om de pitten eruit te zalen. 

Meng in een pan het meidoornbessensap, bramen, de rest van de suiker en citroensap en breng het geheel aan de kook. Laat zo’n 8 minuten zachtjes koken, tot de bramen zacht geworden zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur, laat enigszins afkoelen en giet het geheel in een ingevette taartvorm of ovenschaal. 

Meng in een kom de bloem en havervlokken en voeg daar de boter aan toe. Meng dit goed door elkaar, tot het geheel eruit ziet als fijn broodkruim en voeg dan de suiker toe. Verdeel het mengsel over het fruit in de taartvorm/ovenschaal.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen