Workshops
 

Workshops

 

Maaike Pfann (mevrouw Onkruid) - Amsterdam en Waterland

Als kind al stopte ik madeliefjes in mijn mond, zoog de honing uit dovenetelbloemen en knabbelde op zuringstokken. Het stadse leven op vier hoog achter en een loopbaan als grafisch ontwerper en fotograaf zorgden tijdelijk voor een andere focus. 

Sinds ik in Waterland in een huis met tuin woon, is mijn groene bloed weer gaan stromen. Een opleiding kruidengeneeskunde en biologische landbouw wakkerden het vuur verder aan. Opmerkelijk vind ik het dat nu juist de onkruiden die ik in de groentetuin wegschoffel, in de kruidengeneeskunde gebruikt worden als medicijn. Na mijn eerste wildplukwandeling met Michiel Bussink kwam ik erachter dat veel onkruid behalve gezond ook heel lekker kan zijn. 

Sinds 2011 organiseer ik als 'mevrouw Onkruid' culinaire wildplukwandelingen en wil ik zo mensen inspireren om zelf te oogsten uit de natuur en te koken met wilde groenten. 

Naast wildplukker ben ik yogadocent en tuinder. In een koude kas in de Purmer teel ik 40 verschillende soorten tomaten en ik heb een moestuin met eetbare planten en bloemen.


Gebied/regio: Amsterdam - Waterland

Voor meer informatie: www.mevrouwonkruid.nl

« terug naar overzicht workshops