Workshops
 

Workshops

 

Lisa Goudzwaard - Rotterdam en omgeving

Als kind was ik altijd al veel buiten, na de basisschool koos ik dan ook voor de agrarische school om me met dieren en planten bezig te kunnen houden.

Echter, ik ging daarna een andere weg in en tijdens mijn studie Handvaardigheid aan de lerarenopleiding startte ik met het werken in de keuken, waar ik al snel opklom tot zelfstandig werkend kok en uiteindelijk chef-kok. Met deze 23 jaar kookervaring wilde ik verdieping van mijn kennis en volgde ik een studie Voedingsdeskundige. Wat mij uiteindelijk terugbracht bij mijn roots: werken met planten en kruiden. In de keuken, in de tuin en in de natuur.

Mijn voornaamste werkzaamheden liggen nu op het vlak van informeren, schrijven, lesgeven over voeding, gezondheid en lifestyle.

Bij de wildplukwandelingen die ik geef, leert de deelnemer welke wilde planten je kunt eten, welke medicinaal zijn, welke giftig en in welke mate ze giftig zijn. Ik vertel over de culinaire toepassingen en welke waarde de wilde planten hebben voor onze gezondheid.

Een wandeling duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur en na de wandeling is er een proeverij met gerechten waarin wilde planten, kruiden, vruchten en bladeren zijn verwerkt.

Totaal duurt een wandeling zo'n 3 uur.

Aan het eind van de wandeling ontvangen de deelnemers een reader met alle informatie van wat we die middag hebben gezien en geproefd. Inclusief de recepten van de proeverij.


Gebied/regio: Rotterdam en omgeving

Voor meer informatie: voedingsadviesrotterdam.nl/

« terug naar overzicht workshops