Recepten
 

Limburgse vlierbloesem

Limburgse vlierbloesem

 

Ingrediënten 

  • 2 bloemschermen per persoon
  • poedersuiker
  • kaneel
  • eventueel bloemenhoning
  • flinke plens zonnebloemolie

Voor het beslag:

  • 100 gram bloem
  • 2 kleine eieren
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 1 eetlepel bier (de alcohol vervliegt tijdens het bakken)
  • 1 à 2 eetlepels melk
  • als extra eventueel wat kardemompoeder 

Spoel de bloemschermen af en leg ze te drogen op keukenpapier.

Maak het beslag door alle ingrediënten te mengen.

Verwarm ruim olie in een diepe pan, doop de bloemschermen een voor een voorzichtig in het beslag en bak ze snel goudbruin. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier en serveer ze zo warm mogelijk met poedersuiker gemengd met wat kaneel of met gesmolten bloemenhoning. 

De steeltjes eet je niet op, maar zijn handig om vast te houden tijdens het eten.

print recept