
Kruidenquiche uit de polder

Kruidenquiche uit de polder
Hartige taart met (wilde) kruiden
- 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart
- beetje boter (om in te vetten)
- 1 bakje gerookte (biologische) spekblokjes
- 5 handen vol verschillende (wilde) kruiden
- 5 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 gr geraspte kaas
- peper
Vet een springvorm in en bekleed deze met de ontdooide deegvellen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes en laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
Controleer de (wilde) kruiden; haal dode/ vieze blaadjes eruit en was alles goed. Goed laten uitlekken en klein snijden. Klop de eieren en de slagroom, meng de kaas, spekjes en wilde kruiden erdoorheen en breng op smaak met peper. Giet dit mengsel in de springvorm. Snij eventueel het teveel aan deeg weg, laat daarbij een rand van 1,5 cm staan.
U kunt de overgebleven stukjes deeg op de quiche leggen, die worden bij het bakken in de over lekker knapperig.
De springvorm gaat 35 – 45 minuten de oven in. Mocht de quiche te donker worden, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Friese Wouden roomkaas met pittige kleine veldkers
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Koninklijke meiwijn met lievevrouwebedstro uit de Bilt
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Muursalade
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Vogelmuursoep
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Wandelroutes
- Glindhorster Foodwalk
- Bieslandse Bessenroute
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Lekker Landschap in Heikant!
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Tocht om de Noord 'Proefommetje'
- Plukroute Lelystad
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Harsloër Foodwalk
- Oudenhorster Foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Reuzensmulroute
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Van kastanje tot boom en andersom
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Koken met Rommel
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Foodwalk Oostkapelle
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Doesburgermolen Foodwalk
- Plukroute Hank
- Het Hellerrondje
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Schutpad-foodwalk
- Fruitfoodwalk rond Kapelle
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer

Fietsroutes
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Fietsen met smaak in Dronten
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Trilveen en polderluchten
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fruit- en druivenroute Groningen

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Cocktail van waterkers met geitenkaas uit de Wieden en De Weerribben
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Friese Wouden roomkaas met pittige kleine veldkers
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Harsloër gegrilde groentesalade met dressing van bramengelei
- Hartige wilde groentetaart
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Koninklijke meiwijn met lievevrouwebedstro uit de Bilt
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Muursalade
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloem-fruitjam uit Kapelle
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Smeerwortelbeignets
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Vogelmuursoep
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen