Recepten
 

Kruidenquiche uit de polder

Kruidenquiche uit de polder

 

Hartige taart met (wilde) kruiden

  • 1 pakje diepvriesdeeg voor hartige taart
  • beetje boter (om in te vetten)
  • 1 bakje gerookte (biologische) spekblokjes
  • 5 handen vol verschillende (wilde) kruiden
  • 5 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 150 gr geraspte kaas
  • peper

Vet een springvorm in en bekleed deze met de ontdooide deegvellen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de spekjes en laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.
Controleer de (wilde) kruiden; haal dode/ vieze blaadjes eruit en was alles goed. Goed laten uitlekken en klein snijden. Klop de eieren en de slagroom, meng de kaas, spekjes en wilde kruiden erdoorheen en breng op smaak met peper. Giet dit mengsel in de springvorm. Snij eventueel het teveel aan deeg weg, laat daarbij een rand van 1,5 cm staan. 

U kunt de overgebleven stukjes deeg op de quiche leggen, die worden bij het bakken in de over lekker knapperig.

De springvorm gaat 35 – 45 minuten de oven in. Mocht de quiche te donker worden, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen