Recepten
 

Klein hoefbladsiroop

Klein hoefbladsiroop

 

Ingrediƫnten

  • Twee handkommen (handen tegen elkaar) vol bloemen van klein hoefblad
  • 0,5 kilo geleisuiker
  • 1,5 liter water
  • 2 citroenen
  • 2 sinaasappels

Doe de bloemen in een kookpot. Zet ze net onder water. Doe er de oppervlakkig geschilde en in schijfjes gesneden sinaasappels en citroenen bij. Laat 10 minuten op een heel zacht vuurtje staan. Neem van het vuur en laat een nacht trekken. 

Zeef de bloemen door een neteldoek en druk het vocht er goed uit. Neem 1 liter van dit aftreksel en voeg een halve kilo geleisuiker toe. Volg verder de instructies op de verpakking.
Als je 1 liter vocht met 1/2 kilo gewone, fijne suiker zachtjes aan de kook brengt en die kokendhete massa in goed gereinigde glazen potten doet, krijg je een lekkere siroop. Doe de potjes boordevol, draai het deksel erop en laat ze omgekeerd afkoelen. 

Doe de siroop op pannenkoeken, in yoghurt, op ijs of op fruitsla. Vooral in droge witte wijn en spuitwater is deze siroop overheerlijk.   

print recept