Recepten
 

Kastanjepannenkoeken met zevenblad

Kastanjepannenkoeken met zevenblad

 

Kastanjepannenkoeken met zevenblad

NAGERECHT – 4 STUKS – 40 MIN

INGREDIENTEN

16 handen vol tamme kastanjes (of 150 gram kastanjemeel)

1 hand vol zevenblad

100 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

2 dl melk

1 tl zout

olijfolie

geraspte kaas

STAP 1 Spoel de kastanjes in een vergiet onder de kraan af. Doe de kastanjes in een pan met water. Breng het water aan de kook. Laat de kastanjes 15 minuten koken. Giet het water af en laat de kastanjes afkoelen.

STAP 2 Snijd alle kastanjes doormidden. Gebruik alleen de goede kastanjes. Haal de kastanjes met een theelepel leeg. Zet een zeef boven een pan of schaal. Druk en roer vervolgens met een pollepel de kastanjes door de zeef.

STAP 3 Meng het kastanjemeel, zelfrijzend bakmeel en zout in een kom. Breek het ei doormidden. Kluts het ei met een vork in een kopje. Doe het ei samen met de helft van de melk bij het meel in de kom. Roer er van het midden uit een glad beslag van en verdun dit al roerend met de rest van de melk. Was het zevenblad en haal de stengels eraf. Roer het zevenblad door het beslag.

STAP 4 Verhit de olijfolie in een koekenpan. Schenk met een soeplepel zoveel beslag in de pan zodat de bodem goed bedekt is. Bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Keer de pannenkoek en bak de andere kant ook goudbruin. Serveer met wat geraspte kaas.

Deze pannenkoeken zijn heerlijk bij pompoensoep met wat zevenbladolie. Voor een heerlijke pompoensoep kun je terecht op de website van De Groene Meisjes

En zevenbladolie heb je echt zo gemaakt.

Doe 4 handenvol zevenblad met 100 ml olijfolie, wat citroensap, zout & peper in een kom. Maak met een staafmixer het zevenblad helemaal fijn.

Schenk wat zevenbladolie over de pompoensoep. Mmmmm … 

print recept
Kastanjepannenkoeken met zevenblad
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen