Recepten
 

Kastanjejam

Kastanjejam

 

Ingrediënten

  • 1.5 kilo tamme kastanjes
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 800g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml water
  • 100-200 ml brandewijn (kan weggelaten worden, dan wat meer water toevoegen)

Verder nodig:

  • Goed schoongemaakte jampotten

Schil de kastanjes (het handigst is om er een mesje bij te gebruiken) en doe ze samen met de citroenschil in een pan met een laagje water. Laat een uurtje zachtjes koken.

Haal de kastanjes uit het water en verwijder het velletje (kan ook voordat je ze kookt, maar gaat makkelijker erna). Maal de kastanjes vervolgens door een grove zeef.

Doe water en suiker in een pan en breng al roerend langzaam aan de kook, zodat de suiker oplost. Voeg de vanille en de gezeefde kastanjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de brandewijn toe en laat al roerende nog 10 minuten koken. Verwijder het vanillestokje en giet de jam in potten.

print recept