Recepten
 

Kastanjechocolaatjes

Kastanjechocolaatjes

 

Ingrediënten

  • 500 gram tamme kastanjes
  • 2 dl melk
  • 100 gram suiker
  • ca. 50 gr. boter
  • grof gemalen chocolade (bijvoorbeeld chocoladevlokken die je met een deegroller wat fijner hebt gemaakt)
  • 1 zakje vanillepoeder

Bereiding

Schil de kastanjes en kook ze in ruim water met zout. Haal het binnenste schilletje eraf en doe ze, als ze nog warm zijn, in een pannetje met melk en boter. Breng de melk met de kastanjes en de boter en de kook en prak onderwijl de kastanjes met een houten lepel fijn totdat een crème ontstaat. Zeef de crème en voeg de suiker en vanillepoeder toe. Maak dan met je handen van de crème kleine balletjes en rol ze in de grof gemalen chocolade.
Leg ze tenminste een paar uur in de ijskast voordat je ze serveert.

print recept