Recepten
 

Japanse duizendknoop-frambozen crumble

Japanse duizendknoop-frambozen crumble

 

Voor 4 personen:

  • Twee handenvol jonge scheuten van Japanse duizendknoop. Gebruik echt alleen het net uit de grond schietende topje van ongeveer 10-15 cm. Zodra de scheut ouder is, wordt het draderig, net als bij slecht geschilde asperges.
  • 175 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram volkoren meel
  • 200 gram boter
  • 250 gram frambozen (zelf geplukt bij Warmoes of uit de diepvries)

Pluk bij Warmoes lekkere verse frambozen of neem een bijna vol doosje diepvriesframbozen. De duizendknoop wassen en de blaadjes eraf halen. Snij de Japanse duizendknoopstengels in stukjes en meng ze met de frambozen, de helft van de suiker en 1 zakje vanillesuiker.
De andere helft van de suiker, de boter en het meel samenknijpen tot je losse korrels deeg krijgt (als het te droog blijft evt. 2 eetlepels water toevoegen). 

Vet een ovenschaal in en leg hierin het Japanse duizendknoop –frambozenmengsel. Strooi hierover de deegkruimels. Het geheel 35 minuten in de oven (voorverwarmen) op 200 graden. Eet smakelijk!

print recept