Workshops
 

Workshops

 

Jacqueline Raaijmakers - Nijmegen e.o.

Al sinds mijn geboorte heb ik een enorme drang naar onafhankelijkheid en vrijheid. Net vijf maanden oud ging ik al met mijn ouders kamperen. Naar buiten gaan hoort er voor mij dus net zo vanzelfsprekend bij. Mijn eerste wildpluk-herinnering is het plukken van grote hoeveelheden bramen met mijn moeder, zus, tante en neefjes tijdens vakanties op Texel. Mijn tante maakte er dan heerlijke bramenjam van.

Bovendien heb ik sinds mijn puberteit ruime kennis en ervaring opgedaan op pedagogisch gebied. Ik heb onder andere natuur-educatieve lesmaterialen ontwikkelt, kinderfeestjes georganiseerd en worteltjes gezaaid en geoogst met peuters.

Daarnaast maken mijn rugzak en ik vanaf 2005 solo wandeltochten van meer dan zeven dagen in afgelegen noordelijke gebieden. Zelf vuur maken, vissen en mijn rantsoenen aanvullen met bessen zijn vaardigheden die ik mezelf eigen heb gemaakt. Geheel op mezelf aangewezen ervaar ik altijd heel veel eigen kracht en kwetsbaarheid tegelijk. Over mijn ervaringen tijdens deze tochten publiceer ik foto’s en verhalen op mijn blog.

Mijn kennis en ervaring draag ik graag aan anderen over. Het vergroten van zelfstandigheid is daarbij een belangrijk uitganspunt. Bovendien hanteer ik bij al mijn activiteiten het volgende leerprincipe van Confucius: ‘Ik hoor en ik vergeet, Ik zie en ik onthoud, Ik doe en ik begrijp.’

Bij mijn wildplukwandelingen leg ik alles graag in woord en beeld uit, maar nog liever laat ik mensen zelf plukken en zelf gerechten bereiden.


Gebied/regio: Nijmegen e.o.

Voor meer informatie: www.facebook.com/womanintothewild

« terug naar overzicht workshops