Recepten
 

Hopscheuten met sauce Hollandaise van Leidse boerenboter

Hopscheuten met sauce Hollandaise van Leidse boerenboter

 
  • 2 handenvol hopscheuten
  • 250 gram Leidse boerenboter
  • 2 eierdooiers (van biologische eieren)
  • 2 eetlepels water
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout naar smaak

Breng een pan water aan de kook, leg de hopscheuten erin en kook ze kort (enkele minuten), zodat ze nog beet hebben. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, leg ze op een schaal en serveer met een sauce Hollandaise van Leidse boerenboter (of verdeel er wat klontjes boter over).

Sauce Hollandaise

Laat de boter op een zacht vuur smelten, zonder te roeren. Schep het witte schuim van de boter zodat je geklaarde boter overhoudt. Doe de twee eierdooiers en het water in een kom. Verhit het mengsel zachtjes au bain-marie en roer met een garde totdat een smeuïge creme ontstaat. Zet de kom op het aanrecht en voeg de geklaarde boter toe en roer het geheel zachtjes. Voeg citroensap, peper en zout toe en roer alles om.

print recept