Recepten
 

Honigbessen-macadamia taart

Honigbessen-macadamia taart

 
foto: Opioła Jerzy

De honingbes (Lonicera caerulea var. kamtschatica) heeft donkerblauwe vruchten met een frisse, zuurzoete smaak. Met hun hoge vitamine B en C gehalte zijn het zeer gezonde vruchten. Honingbessen worden vaak gebruikt om sap, jam en compote van te maken.

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram macadamia noten, fijngehakt in een blender of keukenmachine
  • 100 gram bloem
  • 40 gram bruine suiker
  • 50 gram gesmolten roomboter

1e laag

  • 680 gram zachte roomkaas
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren op kamertemperatuur

2e laag

  • 150 gram zure room
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel vanillearoma

Topping

  • 350 gram honingbessen
  • 2 eetlepel maïzena
  • 100 ml koud water

Werkwijze

Bodem
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kneed alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en verdeel het daarna over de bodem van een springvorm (26 cm). Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak het ca. 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na het bakken de oven terug tot 175 °C.

Eerste laag 
Doe de roomkaas in een grote kom. Voeg de vanille aroma, de suiker en de eieren toe. Mix dit op hoge snelheid tot het een egale massa is. Giet het over de bodem. Bak het op 175 °C 40 minuten tot het net niet helemaal stevig is. Haal het uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen.

Tweede laag
Doe de zure room, de suiker en de vanille aroma bij elkaar en meng het tot een egaal geheel. Verdeel dit over de taart en bak het 5 minuten op 175 °C. Laat de taart afkoelen.

Topping
Roer de maïzena door het koude water, roer daarna de blauwe bessen erdoor heen en verhit het tot het geheel ingedikt is (blijf goed roeren). Laat het afkoelen en verdeel het daarna over de taart. Laat de taart een uur afkoelen en plaats hem daarna in de koelkast. Wanneer hij goed afgekoeld is, is hij klaar om geserveerd te worden.

print recept
Honigbessen-macadamia taart
foto: Opioła Jerzy
wandelroute
Wandelroutes