Recepten
 

Herfstschotel met tamme kastanjes

Herfstschotel met tamme kastanjes

 

Dit recept van Volkskeukenkok Pay-Uun Hiu verscheen eerder in de Volkskrant van 4 november 2013.

Voor 4 personen:

  • 250 gr. tamme kastanjes
  • 400 gr. aardperen
  • 400 gr. pompoen
  • 2 pastinaken
  • 2 à 3 portobello's
  • bouquet kruiden, fijgehakt (o.a. dragon, tijm, rozemarijn, salie)
  • zout, peper
  • 2,5 deciliter bouillon (van bijvoorbeeld eekhoorntjesbrood)
  • olijfolie
  • scheutje marsala

Snijd de bodem van de kastanjes kruislings in en kook ze in 5 - 8 minuten in water totdat het het kruisje openstaat en ze gemakkelijk te schillen zijn.

Maak de andere groenten schoon en snijd in ongeveer even grote stukken. Hussel ze met de kruiden en wat zout door elkaar in een grote ovenschaal.

Giet er de (eekhoorntjesbrood)bouillon in, doe er een flinke scheut olijfolie over en zet ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (180-200 graden). Sprenkel halverwege wat marsala over de groenten. Eet met puree of aardappelkroketjes.

print recept