Recepten
 

Herfstcake van peer en pompoen

Herfstcake van peer en pompoen

 

Ingrediënten

  • 150 gr. pompoen
  • 2 handperen
  • 120 gr. margarine
  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 100 gr. bruine basterd suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml sinaasappel- of mandarijnensap
  • evt. handvol gehakte walnoten of pecannoten
  • snufje nootmuskaat
  • theelepel kaneel
  • abrikozenjam

Bereiding

Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil. Weeg de benodigde hoeveelheid af en rasp dit met een grove rasp (de rest van de pompoen kun je, ontdaan van schil en in blokjes in de vriezer bewaren tot gebruik). Schil de peren en snijd in blokjes. Verwarm de oven voor op 180˚C.

Laat de boter op een zacht vuurtje smelten. Klop ondertussen de eieren met de vanille suiker en basterdsuiker. Zeef hier het zelfrijzend bakmeel en de kruiden doorheen. Meng met het sap tot een soepel deeg.

Schep de stukjes peer en de pompoenrasp er luchtig doorheen.

Schep het beslag in een ingevette cakevorm.

Plaats de cake 40 min. in een voorverwarmde oven.

Laat de cake iets afkoelen en bestrijk met abrikozenjam.

Serveer de cake met gezoete slagroom of met ahornsiroop gezoete mascarpone.

print recept