Recepten
 

Hazelnootnougat

Hazelnootnougat

 

Voldoende voor 20 stukjes

  • 225 g hazelnoten (schoon)
  • 225 g suiker
  • 225 g vloeibare druivensuiker
  • 100 g honing
  • eiwit van 1 ei
  • 3 eetlepels water

Meng suiker, honing en water en breng langzaam aan de kook. Houd het in het begin goed in de gaten, want het kan snel over koken.

Sla ondertussen het eiwit stijf.

Spreid de hazelnoten uit op een droog glad oppervlak, bijvoorbeeld een bakplaat of het aanrecht, waarop een stuk rijstpapier is gelegd (kan ook vervangen worden door bakpapier).

Laat in tussentijd het suiker-honingmengsel doorkoken tot het bijna een vaste massa is. Dit is te zien aan het hier en daar optreden van scheurtjes. Haal dan de pan van het vuur en giet de gloeiend hete massa al scheppend door het eiwit, zodat na een paar minuten het mengsel effen wit wordt. Kort daarna begint de massa op te stijven. Stop dan met het door elkaar klutsen en giet de massa over de hazelnoten voordat het te stijf wordt om te gieten.

Laat een paar uur afkoelen en verder opstijven. Breek daarna de nougat in stukken.

print recept