Recepten
 

Hartige wilde groentetaart

Hartige wilde groentetaart

 

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren meel
  • 100 gram boter
  • 1 dl koud water
  • 1 ei
  • zout naar smaak
  • 2 fijngesneden uien

Ongeveer 500 gram fijngesneden wilde groente zoals:

  • brandneteltoppen
  • brede weegbree
  • smeerwortelblad
  • waterzuring
  • zevenblad
  • veldzuring
  • fluitenkruid (blad)
  • melganzevoet
  • gepelde tamme kastanjes
  • zaad van springbalsemien
  • verse peper
  • 200 gram verse kaas

Eventueel toevoegen:

  • enkele zaden van de gewone berenklauw
  • weegbreezaad
  • brandnetelzaad
  • 1 eetlepel (olijf)olie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Maak deeg van het meel, de boter, water (voeg water beetje bij beetje toe tot een goed deeg ontstaat), ei en zout. Kneed het kort. Bekleed er een springvorm mee en prik gaatjes in de bodem.

Smoor de fijngesneden uit met de fijngesneden wilde groenten, gepelde tamme kastanjes en springbalsemienzaad. Voeg een klein beetje water toe. Stoof het geheel in vijf minuten beetgaar.

Voeg de verse kaas en de eventuele fijngemaakte zaden op het einde toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat indien nodig iets uitlekken. Vul de deegbodem hiermee en bak onderin de oven in 30 tot 40 minuten.

Garneer bij het serveren eventueel met veldkers, veldzuring, vogelmuur en wilde eetbare bloemen. 

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen