Recepten
 

Hartige brandnetelcake

Hartige brandnetelcake

 
  • 100 gram brandnetelblaadjes (gebruik de lichtgroene topjes van jonge brandnetels)
  • 3 eieren
  • 150 gram (spelt)meel of 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder (niet nodig bij zelfrijzend bakmeel)
  • 1,2 dl melk
  • 30 gram gedroogde tomaat
  • 100 gram geraspte kaas (bij voorkeur harde rauwmelkse kaas zoals Gruyère, Beaufort of Comté)
  • beetje peper (3 draaien aan de pepermolen)
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram zonnebloempitten

Was en droog (slacentrifuge) de brandnetelblaadjes en hak de blaadjes fijn. Gebruik hiervoor eventueel een keukenmachine of staafmixer met hakmolen.

Neem een kom en klop hierin de eieren en de melk. Voeg vervolgens het meel toe en meng totdat er geen klonten meer zijn. Voeg de geraspte kaas toe, de kleingesneden zongedroogde tomaten en de brandnetelblaadjes. Gebruik hiervoor een houten spatel. Breng het geheel op smaak met peper, eventueel een mespuntje zout en nootmuskaat.

Doe het beslag in de bakvorm (ingevet langwerpig cakeblik of siliconen bakvorm) en decoreer met de zonnebloempitten. Bak de cake in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

De cake eet je koud en is in aluminiumfolie gedurende meerdere dagen goed houdbaar.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen