Recepten
 

Hartige bramensaus

Hartige bramensaus

 

Een lekkere saus bij een vleesgerecht en bij noten.

  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • bouillon
  • 150 ml rode wijn
  • 3 el bramenjam
  • 3 cm verse gemberwortel (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g bramen
  • 1 el gedroogde tijm
  • 15 g boter

De gesnipperde sjalotjes fruiten in de boter. Bouillon, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en aan de kook brengen. Vervolgens 15 minuten zacht laten pruttelen. De saus zeven en weer opnieuw in de pan doen met de bramen, op smaak brengen met zout en peper. Je kunt de bramensaus nog wat verdikken met maïzena. Serveer het als warme, hartige saus bij vlees, groente en aardappelpuree of bij een mengsel van noten, rijst en groente.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen