Recepten
 

Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes

Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes

 

Ingrediënten

  • 5 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 500 gr. groente (bijvoorbeeld pompoen)
  • klein handje jonge brandneteltoppen
  • handje beukennootjes
  • 3 middelgrote uien
  • handjevol verse tijm
  • 60 gr. pittige kaas (bijvoorbeeld peccorino)
  • 60 gr. milde kaas (bijvoorbeeld manchego)
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • (olijf)olie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Snijd de uien en fruit deze in de olie. Snijd de groente in blokjes en meng ze door de uien. Schenk kokend water over de brandneteltoppen, waardoor ze niet meer prikken. Snijd ze fijn en voeg ze toe aan de groente. Peper, zout en de gehakte tijm toevoegen. Dit op laag vuur laten garen totdat de groente zacht is. (Voor pompoen duurt dat ongeveer 20 minuten.) Regelmatig omscheppen.

Rasp de kaas en voeg dit toe aan de groente. Even omscheppen en het vuur uitzetten.

Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Vul de vorm met het groentemengsel en voeg de gepelde beukennootjes toe. Kluts de eieren met de melk en giet over de quiche. Ongeveer 30 minuten in de oven op 250 graden, totdat alles warm en gaar is en de bovenkant goudbruin.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen