
Groentegehaktbrood uit Dronten

Groentegehaktbrood uit Dronten

- 1 gesnipperde ui
- 2 gesnipperde tenen knoflook of
- handje daslook (geplukt in de tuin)
- 175gr blokjes winterwortel
- 1 kleine pompoen
- 150 gr gesneden champignons
- blikje tomatenpuree
- 30 gr spelt- of volkoren- of hazelnootmeel
- 120 ml groentebouillon
- versgemalen peper
- flink wat fijngeknipte zevenblad, brandnetel, smalle weegbree of peterselie
- 40 gr havervlokken
- 40 gr gehakte (hazel-)noten
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de ui, knoflook, winterwortel, pompoen (in blokjes) en champignons ongeveer 10 minuten.
Roer er een blikje tomatenpuree door en het meel.
Voeg dan de groentebouillon toe, versgemalen peper en flink wat fijngeknipt zevenblad of ander (wild geoogst) kruid. Als alles goed door elkaar roeren tot een dik mengsel.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de havervlokken en gehakte noten. Leg er klontjes boter op of bedruppel met olijfolie.
Bak een half uur op 180 graden.
Variatie: pas de groente aan het seizoen aan: courgette, pastinaak, koolrabi, knolselderij enz. Alles kan, als er maar blokjes van gesneden kunnen worden. Voor prei geldt dat niet, maar deze combineert wel goed. Gelijke blokjes staan mooi en worden in dezelfde tijd gaar.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bramentoetje uit Boerakker
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas


Wandelroutes
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Koken met Rommel
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Harsloër Foodwalk
- Foodwalk Oostkapelle
- Lekker Landschap in Heikant!
- Paradyske Foodwalk
- Kom roeken en pruven in Echten (A)
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Vliere fluitend rondje Burgst
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Schutpad-foodwalk
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Rondom Boerakker
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Foodwalk rondom Terworm
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Plukroute Lelystad
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Plukroute Hank
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Doesburgermolen Foodwalk
- Pelserpad Foodwalk
- Reuzensmulroute
- Glindhorster Foodwalk
- Pluk's Hasselbraamroute
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Tocht om de Noord 'Proefommetje'
- Aderwinkel Foodwalk
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Bieslandse Bessenroute
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Oudenhorster Foodwalk
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!

Fietsroutes
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- Fietsen met smaak in Dronten
- Heerlijkheden uit Bergen en Egmond
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bramentoetje uit Boerakker
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
- Doesburgermolen-paddenstoelenschotel met Brandrood kaas
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Drie-in-de-pan van Zeeuwse snelkooktarwe met geroosterde hazelnoten
- Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Hazelnootkoekjes
- Hazelnootnougat
- Hazelnotencake van pinksterbloemenboter
- Heldere brandnetelsoep
- Kastanjepannenkoeken met zevenblad
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nazomersalade met geitenkaas, sinaasappel en duindoorncompote
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pasta met waterkerssaus uit het Platsbeekdal
- Pesto van zevenblad
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veluwse wildplukquiche
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Weegbreevisjes uit Groningen, inspired bij nature
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout
- Zeeuwse hoogstamappel-en-peren-notenflapjes
- Zevenblad van het Oudenhorsterpad met aardappelen en roomsaus
- Zevenblad-superflensjes met blauwe kaas
- Zevenbladschotel met Flevo-aardappelen
- Zevenbladsoep
- Zevenbladstamppot met gegratineerde geitenkaas

Verder lezen