Recepten
 

Groentegehaktbrood uit Dronten

Groentegehaktbrood uit Dronten

 
zevenblad
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde tenen knoflook of 
  • handje daslook (geplukt in de tuin)
  • 175gr blokjes winterwortel
  • 1 kleine pompoen 
  • 150 gr gesneden champignons
  • blikje tomatenpuree
  • 30 gr spelt- of volkoren- of hazelnootmeel
  • 120 ml groentebouillon
  • versgemalen peper
  • flink wat fijngeknipte zevenblad, brandnetel, smalle weegbree of peterselie
  • 40 gr havervlokken
  • 40 gr gehakte (hazel-)noten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de ui, knoflook, winterwortel, pompoen (in blokjes) en champignons ongeveer 10 minuten. 

Roer er een blikje tomatenpuree door en het meel.
Voeg dan de groentebouillon toe, versgemalen peper en flink wat fijngeknipt zevenblad of ander (wild geoogst) kruid. Als alles goed door elkaar roeren tot een dik mengsel.
Doe het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de havervlokken en gehakte noten. Leg er klontjes boter op of bedruppel met olijfolie.
Bak een half uur op 180 graden. 

Variatie: pas de groente aan het seizoen aan: courgette, pastinaak, koolrabi, knolselderij enz. Alles kan, als er maar blokjes van gesneden kunnen worden. Voor prei geldt dat niet, maar deze combineert wel goed. Gelijke blokjes staan mooi en worden in dezelfde tijd gaar. 

print recept
andere recepten
Andere recepten
Groentegehaktbrood uit Dronten
zevenblad
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen