Recepten
 

Gestoofde berenklauwbladeren

Gestoofde berenklauwbladeren

 

Ingrediënten

  • 3 handjes hele jonge groene berenklauwbladeren die net naar boven komen (ze moeten sappig en jong zijn, lichtgroen van kleur)
  • 8 daslookblaadjes
  • 1 halve ui in ringen
  • 10 brandneteltopjes
  • 1 halve Spaanse peper in ringetjes
  • 50 gr. boter
  • scheutje water
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit eerst de uien aan. Voeg daarna de peperringetjes en vervolgens de berenklauwblaadjes aan de uien toe. Fruit nog twee minuten. Doe dan de brandnetels en als laatste de daslookblaadjes erbij.
Voeg een scheutje water toe en laat alles nog vijf minuten stoven.

Dit recept is met toestemming van de auteur overgenomen uit Het wildplukkookboek van Edwin Florès.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen