Workshops
 

Workshops

 

Gerard Koopmanschap - landelijk op aanvraag

Vanuit mijn vak als kok plukte ik ruim 20 jaar geleden mijn eerste wild geoogste paddenstoel in Frankrijk en vanaf die allereerste keer heeft het me nooit meer losgelaten.

Plukken deed ik aanvankelijk alleen in het buitenland. Onder begeleiding van lokale kenners in onder anderen Frankrijk, Italië en Griekenland deed ik mijn eerste kennis op. Kennis die van generatie op generatie was overgebracht vanuit lange, rijke tradities van wildplukken zoals we die in Nederland eigenlijk van oudsher niet of nauwelijks kennen.

Ik realiseerde me echter al snel dat die traditionele kennis ontzettend waardevol is, maar dat daar ook nadelen aan kleven. Traditionele kennis wordt soms door de wetenschap ingehaald en is daarmee niet altijd even betrouwbaar.

Om die reden besloot ik steeds meer kennis uit andere bronnen te gaan halen en mijn boekenkast groeide gestaag. Het groeide uit tot een serieuze studie.

De kennis die ik heb opgedaan ben ik gaan uitdragen met mijn bedrijf Table d’Amis in de vorm van losse workshops en meerdaagse cursussen door heel Nederland, maar ik organiseer ook cursussen in bijvoorbeeld Frankrijk en Griekenland.

Daarnaast schrijf ik over dit onderwerp een blog en heb ik op facebook het Platform Eetbare Paddenstoelen opgezet. Een gratis, informatief en educatief platform over alles dat met eetbare paddenstoelen van doen heeft.

Mijn workshops zijn in de eerste plaats educatief van aard. Niet alleen het leren herkennen van de verschillende soorten komt aan bod, maar ook waar en waar en wanneer je de grootste kans maakt om ze te vinden. Uiteraard kun je van mij ook vele tips en trucs verwachten over de bereiding en het conserveren van paddenstoelen.

Meer informatie: www.tabledamis.nl


Gebied/regio: landelijk op aanvraag

Voor meer informatie: www.tabledamis.nl

« terug naar overzicht workshops