Recepten
 

Gelderse roospudding

Gelderse roospudding

 
  • 500 gram Gelderse roosbessen
  • rasp van 1 biologische sinaasappel
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels aardappelmeel
  • ¼ liter slagroom

Doe de geriste Gelderse roosbessen met wat water en de sinaasappelrasp in een pan. Kook zachtjes tien minuten totdat er een pulp is ontstaan. Duw de pulp door een (roer)zeef, voeg de suiker erbij en breng het geheel voorzichtig aan de kook. Roer er dan het met een beetje koud water aangemaakte aardappelmeel doorheen. Laat eventjes koken en dan afkoelen. 

Serveer als toetje met stijfgeslagen slagroom.

Laat vóór het plukken van deze bessen eerst de vorst eroverheen gaan. Doe je dat niet, dan zijn ze smerig bitter. Ze moeten ook lang genoeg gehangen hebben om zoetigheid te krijgen.

print recept
wandelroute
Wandelroutes