Recepten
 

Frittata a la rucola

Frittata a la rucola

 
  • 1 bosje wilde rucola
  • 1 el extra virgine olijfolie
  • 6 eieren
  • zout naar smaak

Bereiding
Was de rucola zorgvuldig en laat daarna goed uitlekken. Snijd de bladeren in kleine stukjes en smoor deze enkele minuten in de olijfolie.
Klop de eieren en het zout losjes met een vork door elkaar totdat dooier en eiwit gemengd zijn; het is geen omelet maar een frittata, dus het mengsel hoeft niet luchtig te worden.
Voeg het eiermengsel toe aan de rucola en laat langzaam stollen.
Til met een houten spatel de randen af en toe omhoog zodat het nog niet gestolde deel daar naar toe kan vloeien. Wanneer alles gestold is, de frittata omkeren (op een bord laten glijden en dan omgekeerd in de pan terugdoen) zodat ook de andere kant een bruin korstje kan krijgen.

Serveer de frittata in gesneden puntjes. Lekker om te combineren met een frisse wildpluksalade, bijvoorbeeld een salade met paardenbloemen of een salade met veldzuring en weegbree.

print recept