Routes
 

Foodwalk Sint Geertruid

Foodwalk Sint Geertruid

 
Wandelroute (6,3 km)
 
Oogsttijd: september - december
 
Ingrediënten: sleedoornbessen
 
Startpunt

De route start in St. Geertruid vanaf de parkeerplaats aan de Julianaweg. Vanuit Gulpen is deze wandelroute te bereiken met buslijn 57.

Routebeschrijving

Met de rug naar de parkeerplaats gaat u rechts de Julianaweg in. Neem de eerste weg rechts (Libeek). Dit is een holle weg.

Op eerste kruising links de veldweg in. Deze veldweg blijven volgen tot aan asfaltweg en hier rechtsaf (Libeek). Op kruising rechtdoor blijven lopen.

Eerste veldweg linksaf (Heiweg). Deze gaat over in een asfaltweg. Helemaal uitlopen. Op grote asfaltweg voor hellingbos linksaf. Na ca. 100 m. rechtsaf het bospad in. Hier het rechterpad kiezen.

Volg steeds het hoofdpad rechtdoor. Bij T-splitsing buiten het bos rechtsaf. Aan de kruising bij veldkruis rechtdoor oversteken.

Na ca. 250 m. rechtsaf voetpad in tussen twee hagen, direct naast landweg. Aan de grote weg linksaf.

Bij voorrangsweg rechts richting parkeerplaats. Zo bent u weer bij het startpunt.

Deze route is samengesteld door IKL-Limburg.


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciĆ«le doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geĆÆllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route