Routes
 

Foodwalk in het Schokkerbos

Foodwalk in het Schokkerbos

 
Wandelroute (2,6 km)
 
Oogsttijd: het hele jaar
 
Ingrediënten: veldzuring, bramen, brandnetel
 
Startpunt

Startpunt voor deze wandelroute is de Gesteentetuin van Het Flevo-landschap, Keileemweg 1, 8319 AC Schokland. Vanuit het bezoekerscentrum zijn ook vele andere activiteiten mogelijk.

NB. de parkeerplaats is bereikbaar per auto als het bezoekerscentrum open is. Openingstijden Bezoekerscentrum:

Van maart t/m oktober op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00. Van november t/m februari op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 Van juli t/m september en in de mei- en herfstvakantie (regio Noord) van dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00. Gesloten in de kerstvakantie.

Buiten die tijden is de Gesteentetuin wel lopend of fietsend te bereiken. Parkeer de auto in de kant bij de slagboom, loop om de slagboom heen en even verderop vindt u het boommarterpad. Meer info: www.flevolandschap.nl

Routebeschrijving

Bij het informatiepaneel van het boommarterpad gaat u het bos in. U volgt de bordjes van de Archeoroute. Doet u wel uw laarzen aan, want de route gaat deels over grasland.

Het ‘oogstgebied’:

Als u het bos uitloopt komt u terecht bij natte graslanden. Door de dikke veenlaag is het hier meestal vochtig. Als u het grasland oversteekt ziet u aan de rechterkant een bosje. Hier groeien op verschillende locaties brandnetel en braam.

Als u de Keileemweg (asfaltweg ook toegankelijk voor auto’s) bereikt, vervolgt u de Archeoroute naar links, daarna naar rechts. Aan uw linkerkant ziet u Hof van Schokland. Dit is een zorgboerderij met een klein winkeltje waar u biologische ingrediënten kunt kopen.

Heeft u voldoende ingrediënten kunnen vinden dan kunt u weer terug naar de Keileemweg en loopt u hierover terug naar het bezoekerscentrum.

U kunt er ook voor kiezen om de Archeoroute te vervolgen, dan komt u na circa 3 kilometer bij het bezoekerscentrum.

Op het grasveld rondom het bezoekerscentrum kunt u veldzuring vinden. Eind augustus en begin september kunt u langs de bosranden rondom het bezoekerscentrum ook veel bramen vinden.

Deze route is samengesteld door Landschapsbeheer Flevoland.

__________________________________________________________

Winkel

Hof van Schokland Oud Emmeloorderweg 24 Schokland
www.mijnaventurijn.nl


Let op! Pluk en verzamel met respect, liefde en gezond verstand. Niet langs drukke wegen en plekken waar met bestrijdingsmiddelen wordt gespoten. Respecteer andermans eigendommen, volg aanwijzingen van de grondeigenaar of boswachter op en pluk met mate: alleen voor eigen gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden. Laat altijd wat staan, hangen of groeien voor mensen en dieren die na jou komen. Gebruik een goed geïllustreerde flora of raadpleeg het internet als je planten en paddenstoelen nog moet leren kennen. Bij twijfel over de planten, bessen en paddenstoelen: laten staan!

De inhoud van de routebeschrijving en de bijbehorende recepten vallen geheel onder de verantwoordelijkheid van de samensteller van deze route.
 
print route print route
wandelroute Wandelroute (2,6 km)
wanneer oogstenOogsttijd
het hele jaar
Winkel voor aanvullende ingrediëntenWinkel voor extra ingrediënten
  • Hof van Schokland
streekrecepten
Streekrecept
bijbehorende recepten
Overige recepten
 
verder lezen
Verder lezen