Recepten
 

Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot

Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot

 

Ingrediënten

  • 1 appel en/of peer
  • 1 tot 2 trossen vlierbessen
  • 4 tot 6 stuks rozenbottels
  • 1 kleine tros lijsterbessen (bitter)
  • 1 tot 3 theelepels honing naar smaak
  • 4 of meer hazelnoten
  • 2 tot 4 lepels kwark of yoghurt (per persoon)

Was de vruchten, schil de appel en peer en verwijder het klokhuis, snijd in stukken.
Haal de pitjes en de haren uit de rozenbottels.
Haal de vlierbessen en de lijsterbessen van de steeltjes. 

Kook alle vruchten in een klein laagje water en voeg naar smaak honing toe.
Kraak ondertussen de hazelnoten en snijd ze in kwarten. Rooster ze zachtjes in een droge pan.

Eet de compote warm of koud met yoghurt of kwark en garneer met de geroosterde hazelnoten.

print recept
Flevocompote met wilde bessen en hazelnoot
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen