Recepten
 

Eemlands voorgerecht met paardenbloem

Eemlands voorgerecht met paardenbloem

 

Paardenbloemblad met sinaasappel en mango

  • een paar handenvol paardenbloemblad
  • ½ sinaasappel
  • ½ mango
  • 1 dl zure room
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje fijngeknepen knoflook
  • olijfolie
  • (witte) peper en zout
  • 1 sjalotje

Bereiding

Was de paardenbloemblaadjes en snijd ze in reepjes. Schil de sinaasappel en de mango en snijd deze in blokjes. Vermeng de reepjes paardenbloemblad met de blokjes sinaasappel en mango.

Maak een dressing van room, citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper en zout. Vermeng de paardenbloemblaadjes en het fruit met de dressing. Snijd de sjalot in dunne ringetjes. Bestrooi de salade met ringetjes sjalot.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen