Recepten
 

Eekhoorntjesbrood van Twentse Sint-Jans rogge

Eekhoorntjesbrood van Twentse Sint-Jans rogge

 
  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 200 gram bloem
  • 100 gram Twentse Sint-Jans rogge
  • 2 theelepels gedroogd gist
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3,5 deciliter lauw water

Week eekhoorntjesbrood in een bakje met lauw water.

Roer bloem, rogge, gedroogde gist en zout door elkaar. Giet het lauwe weekwater door een zeef op de bloem. Knijp de paddenstoelen uit, snijd grote exemplaren in stukken en doe ze bij het water-bloem-mengsel. Doe er de olijfolie bij en kneed van het geheel een soepel deeg. Laat een uur rijzen op een warme plek.

Doe het deeg dan in een vorm of op een bakplaat en laat nog een half uurtje narijzen. Bak vervolgens vijfentwintig minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

print recept