Recepten
 

Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse

Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse

 
  • ongeveer 100 gram wilde kruiden (bijv. duizenblad,veldzuring, dovenetel, zevenblad, paardenbloemblad, (smalle) weegbree en kleine veldkers)
  • madeliefjes
  • 2 uien
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 wortelen
  • evt. pompoenblokjes
  • 1 liter vocht van het koken van pasta en/of 2 aardappelen in blokjes
  • 1 tl. venkelzaadjes
  • 1 tl. komijnzaadjes
  • groentebouillonextract

Laat de blokjes ui glazig worden in de sesamolie. Voeg blokjes aardappel en wortel toe. Voeg heet water met bouillonpoeder en zaadjes toe, kook 10 á 15 min. Was de wilde kruiden grondig en snij of liefst scheur ze fijn. Bewaar de bloemetjes voor de decoratie. Voeg weegbree iets eerder toe. Dan de andere kruiden.

Versier iedere kop soep met verse peterselie en de madeliefjes.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen