Recepten
 

Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle

Dwars-door-de tuin-soep uit Oostkapelle

 

Ingrediënten

  • ongeveer 100 gram wilde kruiden (brandnetel, zevenblad, dovenetel, weegbree, vogelmuur, madeliefjes, smeerwortel, waterkers)
  • 2 uien 
  • 1 tl. sesamolie 
  • 3 wortelen (oranje, paarse en witte) in blokjes
  • 1 aardappel in blokjes
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tl. venkelzaadjes
  • 1 tl. komijnzaadjes

Laat de blokjes ui glazig worden in de sesamolie. Voeg blokjes aardappel en wortel toe.

Voeg heet water met bouillonblokje en zaadjes toe, kook 10 à 15 min.

Was de wilde kruiden grondig en snij of scheur ze fijn. Bewaar de bloemetjes en wat jong groen blad voor de decoratie. Voeg de wilde kruiden toe aan de soep (de weegbree iets eerder toe dan de andere kruiden). Kort doorkoken.

Versier iedere kop soep met vers jong groen (zevenblad, waterkers) en de madeliefjes.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen