Recepten
 

Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room

Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room

 

Ingrediënten (voor vier liter soep)

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 kleine prei, fijngesneden
  • 4 kleine aardappels, geschild en in
  • blokjes gesneden
  • een plastic tas vol (jonge) brandneteltoppen
  • 4 liter bouillon (eventueel van een blokje)
  • 250 g spekblokjes
  • boter
  • een flinke scheut room
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Spoel de brandneteltopjes goed af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de boter in een soeppan. Voeg de ui en prei toe en bak tot de ui glazig wordt. Voeg de brandnetels, bouillon en aardappels toe, breng het geheel aan de kook en laat zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken. 

Bak ondertussen de spekblokjes.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.

Voeg de gebakken spekblokjes en de room toe.

Voor een vegetarische versie vervang je de spekblokjes door gedroogde gebakken uitjes of croutons. Deze strooi je na het serveren over de soep.

print recept
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
verder lezen
Verder lezen