Recepten
 

Dovenetellasagne

Dovenetellasagne

 

IngrediĆ«nten voor 4 personen

  • 2 gesnipperde uien
  • scheut olie
  • 8 deciliter gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • Provencaalse of Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 500 gram bladeren van de witte of paarse dovenetel (bloemetjes apart)
  • 12 lasagnebladeren
  • 200 gram geraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Fruit de uien in de olie. Voeg de gezeefde tomaten, uitgeperste knoflooktenen, kruiden, peper en zout toe. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen, met het deksel op de pan. 

Vet een ovenschaal in. Doe een beetje tomatensaus in de schaal. Leg daarop drie lasagneblaadjes, dan een kwart van de saus, een derde van de dovenetelblaadjes en een derde van de kaas. Herhaal dit drie keer. Eindig met een laagje tomatensaus en strooi daar nog wat kaas over. 

Zet de schaal een half uur in de oven. 

Strooi voor het opdienen de dovenetelbloempjes er over.

print recept