
Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'

Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'
Benodigdheden voor 6 wraps:
- 250 gram volkorenspeltmeel van de Doesburger Eng
- 0,5 theelepel zout
- 3 theelepels olijfolie of koolzaadolie
- 150 ml lauwwarm water
Roer alle ingrediënten door elkaar met een pollepel en kneed er met je handen een soepel deeg van. Maak 6 bolletjes van gelijke grootte en laat ze onder huishoudfolie een half uurtje rusten.
Bereid in die tijd de vulling van de wraps.
Benodigdheden voor de vulling:
- brandnetels – 20 of meer toppen of jonge takjes bovenaan de stengel (geen oud blad!)
- eventueel wat blad van paardenbloemen, look zonder look en zuring
- 1 ui (fam. Top of Makandra)
- 200 gram magere spekjes (fam. Top)
- 5 eieren (fam. Top, Makandra of ’t Doesburger Erf)
- potje à 225 gram pompoen- of courgettechutney van In Goede Aarde
- eventueel een paar tomaten en wat sla (Makandra)
- een stukje Remeker kaas of een stukje Brandrood kaas van Michiel Cassuto
Pluk of knip de toppen en een paar blaadjes daaronder van liefst jonge brandnetels. Als je geen handschoenen bij de hand hebt, gebruik dan een plastic zakje. Spoel de brandnetels met koud water goed schoon. Giet er daarna kokend water overheen. Nu prikken ze niet meer en kun je met blote handen de blaadjes van de stelen halen en ze fijn snijden.
Bak de spekjes in een ruime koekenpan en voeg daarna de fijn gesneden ui toe. Als die wat lichtbruin gebakken is voeg je de brandnetels en eventuele andere planten toe. Roerbak het geheel even.
Voeg achtereenvolgens de geklopte eieren en de chutney toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook. Verwarm nog even door.De vulling is nu klaar.
Verhit een droge koekenpan op het vuur.
Verdeel wat bloem op je werkblad en rol een bolletje deeg (ongeveer 1/6 deel) uit tot een zo dun mogelijke ronde plak, die in de koekenpan past. Leg de wrap in de droge koekenpan en bak hem in 1 tot 2 minuten per kant goudbruin. Bak niet te lang, want dan wordt hij hard en daardoor minder buigzaam.
Haal de warme wrap uit de koekenpan en schep snel een gedeelte van de vulling in een smalle strook op de wrap. Rol de wrap op. Hoe warmer de wrap is, des te soepeler hij is te verwerken. Strooi wat geraspte kaas over de nog warme wrap.
Als je ze alle 6 klaar hebt, zijn ze heerlijk om direct op te eten. Je kunt er eventueel tomaatjes of schijfjes tomaat en wat sla bij eten en Japanse duizendknoop-appelcompote.


Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Wandelroutes
- Schutpad-foodwalk
- Bosbessenplaatcake uit Groesbeek
- Kom roeken en pruven in Echten (B)
- Beleef Lekker Landschap in Ritthem!
- Beleef een Foodwalk in Ruinerwold
- Foodwalk rondom Terworm
- Struinen door het lekker landschap van Veeningen
- Kruiden, vruchten en noten in Zeewolde
- Doesburgermolen Foodwalk
- Kastanjes uit het Rijk van Nijmegen
- Natje en Droogje tussen Haanwijk en Pettelaer
- Pelserpad Foodwalk
- Glindhorster Foodwalk
- Specialiteiten uit het Eemland
- Ga mee naar buiten allemaal dan proeven wij…
- Foodwalk in de Goudse Hout
- Beleef een Foodwalk in Stavenisse!
- Plukroute Boxtel - Eetbaar Oost
- Van kastanje tot boom en andersom
- Beleef een Foodwalk in Ten Arlo
- Foodwalk in Anna Jacobapolder
- Landheer in het Heemskerkse tuindersgebied
- Aderwinkel Foodwalk
- Watermunt in Polder Bloemendaal
- Plukroute Tilburg-Stokhasselt
- Bieslandse Bessenroute
- Foodwalk vanuit Heemstede
- Foodwalk Landgoed Ockenburgh
- Das lekker kuieren op Tongelaar
- Soep op tafel in de gelagkamer!
- Foodwalk in het Schokkerbos
- Plukroute Lelystad
- Koken met Rommel
- Lekker Landschap in Heikant!
- Happen en Stappen rond Dreischor
- Reuzensmulroute
- Foodwalk Oostkapelle
- Bottel Banjerroute Bentwoud
- Kom roeken en pruven in Echten (A)

Fietsroutes
- Rondje Rijckholt-Margraten
- Door het veld rond het Damsterdiep
- Van Bier tot Honing - Smaakfietsroute
- De Brabantse Wal: van aspergeland tot kruidenrand
- Fietsen met smaak in Dronten
- Op de grens van Holland en het Sticht
- Fietsen langs Betuws groen en fruit
- Fruit- en druivenroute Groningen
- Rondje Oost-Krimpenerwaard
- Rondje West-Krimpenerwaard
- Rondje Gouda-Schoonhoven
- B(l)oeiend landschap rondom Raalte
- Trilveen en polderluchten

Andere recepten
- Auberginerolletjes met hazelnoten
- Bonte Veluwse bloemensalade
- Brandnetel-Gemberbier
- Brandnetel-winterposteleinsoep van het Pelserpad met kruiden-omeletreepjes
- Brandnetel-zevenbladpesto met Brandrode kaas uit Ede
- Brandnetelkaastaart uit Terworm
- Brandnetellimonade
- Brandnetelpasta van het Aderwinkelpad
- Brandnetelpesto
- Brandnetelpesto met brokkelkaas
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep
- Brandnetelsoep met kokos
- Brandnetelsoep van de IJsselborgh in Haastrecht
- Damsterdiepsoep met veldzuring uit Delfzijl
- Drentse brandnetelsoep met uitgebakken spekblokjes en room
- Dwars-door-de-tuin-soep uit Stavenisse
- Eemlands voorgerecht met paardenbloem
- Gado Gado met zevenblad en look-zonder-look
- Gestoofde berenklauwbladeren
- Groentegehaktbrood uit Dronten
- Groentenquiche uit Zuid-Kennemerland met brandneteltoppen en beukennootjes
- Hamburgers van Overesch met look-zonder-looksaus
- Hartige brandnetelcake
- Hartige wilde groentetaart
- Heldere brandnetelsoep
- Kruidenquiche uit de polder
- Mini-footprint wilde pesto uit Heikant
- Nepkoffie
- Omelet met veldzuring
- Oranje bloemsalade met Zeeuwse kruiden en croutons
- Paardenbloemsalade met Sallandse Spekjes
- Pasta met look-zonder-look-brandnetelsaus uit de Maasheggen en een glas witte Sint Agather
- Pasta met seizoensgroenten en Veluwse beukenootjes-pesto
- Pittige Groningse salade met druiven, wilde kruiden en noten
- Salade naast ‘t padje met appel en wortel
- Schutpad-soep van wilde groenten
- Seizoenenpannenkoeken uit het Schokkerbos
- Tagliatelle van speltmeel uit Pieterburen met brandnetelsaus
- Terrine van asperges met Brabantse Wal-ham en wilde kruiden
- Thoolse salade van wilde kruiden met appel en zuurkool
- Tzatziki met watermunt
- Veeninger struinsoep
- Veldzuring-brandnetelsoep
- Veldzuringsoep uit de Drentse Aa
- Veluwse Bonte Bloemensalade
- Veluwse wildplukquiche
- Voorjaarssoep uit de Krimpenerwaard
- Vrije Meie soep (soep van de bevrijdingsmaand)
- Wilde burgers uit Telgt
- Wilde Drentse boerengroentesoep
- Wilde energiereep
- Wilde groentetaartjes uit Dreischor
- Wilde kruidensalade met Heemskerkse rode aardappelen en spekjes
- Wilde kruidensalade uit de Betuwe
- Wilde pannenkoek uit Echten
- Wilde-planten-omelet
- Wildpluksalade met wilde kruidenboter uit de Goudse Hout

Verder lezen