Recepten
 

Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'

Doesburger Eng speltwrap met brandnetels en chutney à la 'In Goede Aarde'

 

Benodigdheden voor 6 wraps:

  • 250 gram volkorenspeltmeel van de Doesburger Eng
  • 0,5 theelepel zout
  • 3 theelepels olijfolie of koolzaadolie
  • 150 ml lauwwarm water

Roer alle ingrediënten door elkaar met een pollepel en kneed er met je handen een soepel deeg van. Maak 6 bolletjes van gelijke grootte en laat ze onder huishoudfolie een half uurtje rusten. 

Bereid in die tijd de vulling van de wraps.

Benodigdheden voor de vulling:

  • brandnetels – 20 of meer toppen of jonge takjes bovenaan de stengel (geen oud blad!) 
  • eventueel wat blad van paardenbloemen, look zonder look en zuring
  • 1 ui (fam. Top of Makandra)
  • 200 gram magere spekjes (fam. Top)
  • 5 eieren (fam. Top, Makandra of ’t Doesburger Erf)
  • potje à 225 gram pompoen- of courgettechutney van In Goede Aarde
  • eventueel een paar tomaten en wat sla (Makandra)
  • een stukje Remeker kaas of een stukje Brandrood kaas van Michiel Cassuto

Pluk of knip de toppen en een paar blaadjes daaronder van liefst jonge brandnetels. Als je geen handschoenen bij de hand hebt, gebruik dan een plastic zakje. Spoel de brandnetels met koud water goed schoon. Giet er daarna kokend water overheen. Nu prikken ze niet meer en kun je met blote handen de blaadjes van de stelen halen en ze fijn snijden.

Bak de spekjes in een ruime koekenpan en voeg daarna de fijn gesneden ui toe. Als die wat lichtbruin gebakken is voeg je de brandnetels en eventuele andere planten toe. Roerbak het geheel even.

Voeg achtereenvolgens de geklopte eieren en de chutney toe. Breng het mengsel al roerende aan de kook. Verwarm nog even door.De vulling is nu klaar.

Verhit een droge koekenpan op het vuur.

Verdeel wat bloem op je werkblad en rol een bolletje deeg (ongeveer 1/6 deel) uit tot een zo dun mogelijke ronde plak, die in de koekenpan past. Leg de wrap in de droge koekenpan en bak hem in 1 tot 2 minuten per kant goudbruin. Bak niet te lang, want dan wordt hij hard en daardoor minder buigzaam.

Haal de warme wrap uit de koekenpan en schep snel een gedeelte van de vulling in een smalle strook op de wrap. Rol de wrap op. Hoe warmer de wrap is, des te soepeler hij is te verwerken. Strooi wat geraspte kaas over de nog warme wrap.

Als je ze alle 6 klaar hebt, zijn ze heerlijk om direct op te eten. Je kunt er eventueel tomaatjes of schijfjes tomaat en wat sla bij eten en Japanse duizendknoop-appelcompote.

print recept
andere recepten
Andere recepten
wandelroute
Wandelroutes
fietsroute
Fietsroutes
andere recepten
Andere recepten
verder lezen
Verder lezen