Recepten
 

Dennentopjessiroop

Dennentopjessiroop

 
dennentopjessiroop in wording

2 recepten voor het maken van siroop van dennentopjes:

1e recept

  • 200 gr suiker
  • 200 gr jonge dennentopjes

(je kunt ook grotere hoeveelheden nemen, maar neem altijd gelijke delen suiker en dennentopjes.)

Doe de ingrediĆ«nten laagje om laagje in een kom of potje en zet dat ongeveer drie weken op een warme plek. In de zon voor het raam of op de verwarmingsketel. Totdat de suiker gesmolten is.
Zeef het mengsel door een fijne doek (niet gewassen met wasverzachter of geurend wasmiddel) en bewaar in een flesje.

2e recept

  • 1 l water 
  • 2 kg suiker 
  • 2 schijven citroen 
  • 600 gr jonge dennentopjes 

Kook het water met de suiker en citroen totdat de suiker is opgelost.
Doe de dennentopjes in schone potten. Zeef de vloeistof en laat afkoelen. Giet het bij de dennentopjes en laat 14 dagen op een zonnige en warme plek (of op de verwarmingsketel) trekken.
Daarna zeven en koel bewaren. 

Dennentopjessiroop werkt verzachtend bij keelpijn en is en lekker op toetjes, zoals flensjes en ijs.

print recept
andere recepten
Andere recepten