Recepten
 

Dennennaaldolie

Dennennaaldolie

 

Ingredi├źnten 

  • 1 liter neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloem- of maisolie) 
  • 1 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • 350 gr. versgeplukte jonge dennentopjes*
  • schil van 1 limoen

*dennentopjes kun je het beste plukken in het voorjaar, als de toppen net openklappen en nog zacht en lichtgroen zijn.

Bereidingswijze

Doe de olie in een grote weckpot. Zet deze op een warme plaats (bijvoorbeeld op de verwarming, naast het vuur op de kachel of het fornuis) en voeg de dennentoppen en -naalden toe.
Doe de limoenschilletjes erbij (gebruik een dunschiller) en de peperkorrels. 

Laat alles een dag of twee op de warme plek staan.
Zeef alles door een neteldoek (belangrijk, omdat de olie anders bitter wordt!).

Dit recept is met toestemming van de auteur overgenomen uit Het grote wildplukboek van Edwin Flor├Ęs.

print recept
andere recepten
Andere recepten